- 6 st Färska Habanero frukter
- 4 finhackade Vitlöksklyftor
- 1 dl Vitvinsvinäger
- 4 msk Honung
- 1 dl Vatten, eller 1 dl juice Här använder jag Brämhults Apelsin morot ingefära Chili
- 1 tsk Salt
- 2 msk majsstärkelse, Maizena
-
Hacka Habanero frukter och vitlök fint
-
Lägg Habanero frukterna och vitlök i matberedare eller mixer o mixa allt.
-
Tillsätt vinäger, honung, vatten och salt, mixa allt till en slät massa
-
Häll blandningen i en stor kastrull och låt allt koka upp snabbt. Minska värmen och låt sjuda ca 5 minuter på låg värme
-
Häll tillbaka den varma blandningen i matberedare eller mixer, bearbeta allt ca 1 minut. Häll tillbaka allt i kastrullen.
-
Blanda majsstärkelse i en separat kopp med en matsked vatten och häll i den sjudande blandningen, Rör om så allt blandas väl.
-
Låt allt sjuda ca 10 minuter för att få rätt konsistens, den ska vara lite trögflytande. Om såsen blir för tjockt, kan du lägga till lite mer vatten eller juice.
-
Fyll såsen i väl rengjorda flaskor, sätt på kork.
-
Ställ flaskorna i en bunke eller kastrull med kallt vatten så de får svalna snabbt. Förvara i flaskorna kylskåp. Hållbarhet i kylskåp ca 2-3 månader.
-
Denna Hot Sause blir bättre om den får stå och mogna någon vecka i kylskåp. Vill du ha en mildare Hot Sause ta då bara 2 Habanero frukter och öka vatten eller juice mängden.